Media
Belgiums least wanted 18juni

Belgium’s Least Wanted

Gezelschap
Comedy Fabrik & ‘Nuff Said
Tags

Sinds enkele jaren heeft ook België een Most Wanted lijst. De 'mugshots' van Belgische topcriminelen op de website liegen er niet om. Met het groeiend aantal racistische incidenten lijkt er ook een Belgium’s Least Wanted te bestaan. Daarom zijn deze topcomedians opgestaan en hebben ze een alliantie gevormd. Samen staan ze sterk en bundelen ze hun superdiverse krachten! Denk aan The Avengers, maar dan met grappen. Maak je echter geen zorgen, niemand kruipt in een strak superheldenpak het podium op.

Serine Ayari begon in het voorjaar van 2018 met stand up comedy en heeft al het voorrecht gehad om op te treden op Level Up in de Bourla Schouwburg. Bovendien mocht ze openen voor Andrew Schulz op een uitverkochte show in Amsterdam en deel uitmaken van de New Talents of Gotham Comedy Club in New York.

Arbi El Ayachi loopt sinds hij kon lopen nog steeds tegen een stoet in, koppig, nieuwsgierig en hard van leer. Een schildpad die meer over de weg kan vertellen dan een haas. Misschien is hij heel speciaal of gewoon door een kosmische fout op de verkeerde planeet gezet. Vorig jaar is hij in première gegaan met zijn eerste avondvullende show.

Latif Ait Ahmed was 14 jaar terug één van de eerste nieuwe Belgen die zich aan stand-up comedy waagde en won vlak na zijn debuut de 123 Comedy Award. Latif blijft graag weg van de doorsnee Marokkaanse clichés en combineert fijne humor met originele maatschappijkritische bespiegelingen. Zonder franjes, zonder handtasmoppen, zonder knuffelmarokkanen.

Soe Nsuki is al langer geen onbekende meer. Comedienne, journaliste, hiphop-girl en zoveel meer. Ondertussen werden haar good vibes ook opgepikt door televisie. Ze was te zien in onder andere ‘Weg zijn wij’ en ‘Slimste Mens Ter Wereld’. In 2018 is ze in première gegaan met haar eerste avondvullende voorstelling ‘Soetopia’.

+ New Faces:

Bouchra Yahyioui is afgestudeerd in de ‘vrije grafiek’: het nieuwe denken. Ze is gehecht aan haar roots en luistert steeds naar het gefluister van haar hart. Toch is de heimwee naar haar vaderland soms zeer groot. In Antwerpen - de stad van en voor iedereen - is ze op zoek gegaan naar zichzelf en de betekenis van alles rondom haar: ze wil het leven zien, ruiken, voelen en proeven. Ze lacht, ze huilt, en soms schreeuwt ze het uit. Omdat het mag.

Dara Sheikhi is geboren in Aleppo, Syrië. In 2015 ontvluchtte hij de oorlog en kwam hij aan in België. De eerste negen maanden bracht hij door in het opvangcentrum van Kapellen. In 2017 verwerkte hij samen met andere vluchtelingen zijn ervaringen in de succesvolle theatervoorstelling Dying For Life. Dara is biochemicus van opleiding en had voordien niks met cultuur. Nadat hij zich heeft ontpopt tot acteur, waagt hij zich nu aan stand up comedy.

Christian Celini was een gymnast die 10-voudig Belgisch Kampioen werd. Door zijn medewerking aan dansvoorstellingen als Santa, Peter & de Wolf (waarmee hij tot in New York tourde) en Petroesjka, kwam hij snel in aanraking met musicals. Hij danste en speelde in onder meer Aladdin, Romeo & Julia, Peter Pan, Pinokkio, Beauty and the Beast, West Side Story en Grease. Hij was ook te zien in de film Lee & Cindy C. en te horen als de stem van Bones in de animatiefilm Ferdinand.