Media
Grof Geschud

Lijmen

Gezelschap
Grof Geschud

Het Vlaams-Nederlands cabaretduo, Grof Geschud, leerde elkaar in 2014 kennen op de Koningstheateracademie in ’s Hertogenbosch, alwaar ze de hoogste onderscheiding afstudeerden met “Een uitzonderlijk, evenwichtig, mooi gecomponeerde voorstelling” , aldus de toenmalige vakjury. Ook viel Grof Geschud op bij Cameretten: “twee mooie theatermakers met een krachtig samenspel”.

In hun afstudeervoorstelling gaan Lander en Myrthe eindeloos op zoek naar de ander. Wanneer is twee een paar? Waarom herken ik mezelf in iedereen, maar niet in jou? Grof Geschud bevraagt het onvermogen om vast te houden en de angst om los te laten in tientallen personages die zich aandienen aan een tempo waardoor je vanzelf alle zekerheden loslaat. Van ridders tot perenvlaai, langs Plato en bejaarden, een ontroerende en hilarische zoektocht om die ander tot op het bot te doorgronden. 

Sinds het najaar van 2019 gaat dit piepjonge duo als een razende door de theaters met de voorstelling LIJMEN, in regie van Raf Walschaerts en Minou Bosua.  “Lijmen is een programma van een hoog niveau” en “hun verhalende, bijna toneelmatige vorm van cabaret is vernieuwend” (Jury Cameretten 2018).