Media
Mooneye

MOONEYE

Gezelschap
MOONEYE

Na een eerste EP in 2018 (bejubeld door de Nederlandse muziekbijbel OOR) en een kopplaats bij De Nieuwe Lichting van Studio Brussel in 2019 is Mooneye klaar voor het Grote Werk. Het afgelopen jaar zat de band rond Michiel Libberecht in de studio met de topproducers Pieterjan Maertens (Tamino) en Jo Francken (Het Zesde Metaal) om een vervolg te breien aan die eerste EP. Een vervolg waarop Mooneye nog meer als de bezwerende gitaarband zal klinken en singer-songwriter Libberecht duidelijker voor het voetlicht treedt. 

De vergelijkingen met Fleet Foxes en Neil Young zullen allicht nog wel even overeind blijven. Los van het feit dat er ergere dingen zijn in het leven, valt het moeilijk te ontkennen dat ook de ‘nieuwe’ Mooneye nog steeds als geen ander folk, rock en indiepop versmelt. Zoals op ‘Bright Lights’, de eerste single uit de nieuwe plaat die nu op de radio draait. Die opmerkelijk vrolijke song ontstond uit een jamsessie met Humo’s Rock Rally-winnaar Meskerem Mees.

Maar ook donkere ondertonen blijven een handelskenmerk van de band. Wat al snel duidelijk wordt op ‘Fix the Heater’, de tweede en dan weer merkelijk kwade single uit diezelfde plaat. Een acuut geval van schizofrenie? Nee, hoor. Gewoon van Mooneye.