Media
foto

Openingsfeest!

Gezelschap
LIN CHIN CHENG - DJ PIERRE ELITAIR

De scheldekaaien waren het afgelopen jaar decor voor een uitzonderlijk cultuurgebeuren. Een vreemde constructie dook er op en ging in dialoog met de Schelde, met de stad, de kloppende pols van onze metropool. In de buik van het nieuwe houten gevaarte vonden inmiddels tientallen producties plaats. Het hout is intussen van die culturele warmte doordrongen en is klaar om zijn eerste sprong te wagen: naar het Arenaplein in Deurne.

De cultuurwerkers in Deurne zijn de afgelopen maanden druk in de weer geweest om een wervelend programma samen te stellen voor de periode waarin de carrousel in district Deurne neerstrijkt. En dat programma is mooi, inspirerend en uitdagend.

Dat zal op deze plechtige opening niet anders zijn!

Programma openingsavond

Welkom vanaf 17:00 uur.

17:30 – plechtige inhuldiging met welkomstwoord door schepen Nabilla Ait Daoud en Deurnes schepen Frank Vercammen

18:00 – LIN CHIN CHENG– Marimbaspecial

Deurne is intussen niet vies meer van een streep klassiek, wel integendeel. Met het internationale gitaarfestival in het cultuurcentrum en een groeiend aanbod klassiek wil ons district een trekker zijn voor het genre. We verrassen je dan ook graag op een showcase voor een van de merkwaardigste instrumenten in de wereld van de klassieke muziek, én er voorbij. Lin Chin Cheng is niet zomaar een marimbaspeler. Hij wordt internationaal erkend als grootmeester. We durven met stelligheid beweren dat je er van achterover zal vallen.

19:00 – DJ PIERRE ELITAIR speelt ten dans

De wereld van de klassieke muziek is er steevest eentje van muziekkenners. Daarom nodigt het district Pierre Elitair uit, vernieuwend radiomaker bij Radio Centraal en  mysterieuze muziekkenner. Hij put zoals steeds uit zijn zes decennia overlopende vinylcollectie van new wave, rockabilly, teenybob, glamrock, reggae, ska, hip hop, funk, disco, punk, merengue, franse chanson, acid house, new beat en al wat men van de bar naar de vloer liet gaan Kortom, een eclectische set om duimen en vingers bij af te likken.

Tot in de Carrousel, tot in Deurne, tot op vrijdag 22 oktober!