Media
Lenny

Pleisterplaat (albumvoorstelling)

Gezelschap
Lenny en de Wespen trio

Lennaert Maes is een bezige bij. En toch is Pleisterplaat pas het vijfde album van de band Lenny & de Wespen. De plaat verscheen eind 2020 en verwierf in geen tijd een plekje op de radio.

De groep rond zanger/songschrijver Lennaert Maes speelde voor het eerst in 2002 op het Interfacultair Songfestival in Leuven, waar ze oa de prijs voor het beste eigen lied won. In de jaren die volgen zijn ze graag geziene gasten op festivals als Dranouter, Marktrock en Boterhammen in het Park. In 2007 zijn Lenny & de Wespen de gasten van Boudewijn de Groot tijdens Nekka-Nacht in het Sportpaleis. En later volgen nog mooie quoteringen in Vox op radio1, de zomerhit van Radio2 en de Vlaamse Ultratop met verschillende singles waaronder 'Het zit erin',  'Hey Marie' en 'Einde van de rit'. 

Het mag duidelijk zijn, Lenny kiest steevast voor het Nederlands om grote en kleine verhaaltjes te vertellen. Met zijn gitaar en een prima band.

Hun vijfde full-album 'Pleisterplaat' verscheen onlangs in december 2020 en heeft nog niet echt een live-publiek gevonden… Met hun doortocht in de Carrousel brengen we daar graag verandering in. In de Carrousel is Lenny op stap met twee Wespen: Andries Boone (toetsen, mandoline, viool, tenor gitaar, ...) en Roeland Vandemoortele (elektrische gitaar, banjo en toetsen).