Media
FMDO

ReCreëren

Gezelschap
FMDO

Op 12 juni geeft ReCreëren je terug culturele vitamines. Laat je meevoeren door de modeshows gebracht door Gambelant en Ietstof, kruip mee in een kapsalon uit de Matongewijk dankzij ABC en droom weg bij de poëzie van de verhalenwerf . Muziek, zang en dans van over de hele wereld wordt gebracht door Amorika, Kleurenpalet, FeijooCaro, Rubén Arevalo DiazWimakandra, FARFAR en Amberes entre nosotras + Siempre.

Voor wie niet (meer) stil kan zitten, organiseert FMDO ook doorlopende doe-activiteiten. Zo leidt een van hun interculturele gidsen je door Antwerpen met een persoonlijk verhaal. Kinderen (8+) kunnen een Inca tekenworkshop volgen of luisteren naar verschillende verhalen vanuit een bakfiets.

 

10.00 – 10.20 uur – De Verhalenwerf

De Verhalenwerf zal je rond de oren slaan met prachtige poëzie over de mooiste rivier van het land, namelijk de Schelde. Kom mee genieten van een portie woordkunst gebracht door oude en nieuwe Belgen

 

10.30 – 11.00 uur – Wimakandra

Wimakandra brengt de Carraïben tot bij jou met Surinaamse muziek, zang, dans en authentieke klederdracht. Klaar om je dag te laten opvrolijken door dit enthousiaste kwartet!

 

11.00 tot 11.20 uur – De Verhalenwerf

De dichters van de Verhalenwerf vertellen op hun eigen manier hoe het voelt om je thuisland te verlaten. In verschillende talen nemen ze je mee over de grenzen heen

 

11.30 tot 12.00 uur – FARFAR

De muziek van Farfar is een hedendaagse blend van verschillende folkloretradities, een mix van Spaanse, Midden-oosterse en Noord-Afrikaanse muziek. Met een combo van percussie, gitaar, toetsen, bas en trompet speelt Farfar ping pong tussen je gevoelige snaar en je dansbenen, met een geheel eigen stijl die melodieus maar toch groovy is.

 

13.00 – 13.20 uur- De Verhalenwerf

De Verhalenwerf brengt een poëzie performance in een divers jasje over onze mooie stad Antwerpen.

 

13.30 – 14.00 uur – ABC

Het ABC-Matonge-kapsalon! Kijk live mee hoe 2 coiffeuses het haar van een drietal modellen modieus onder handen nemen. Heb je wat inspiratie nodig voor een nieuwe haarstijl of ben je gewoon benieuwd? Iedereen is welkom in het grootste kapsalon van Antwerpen (althans voor een half uurtje).

 

14.10 tot 14.30 uur – FeijooCaro

Een dynamische boekvoorstelling vol muziek, taal en woordkunst over migratie.

 

14.40 tot 15.00 uur – Rubén Arevalo Diaz

Deze man brengt een enorme verscheidenheid aan liedjes over de liefde waar je niet kan bij blijven stilzitten. Boleros, rancheras, baladas, … Hij kan het allemaal.

 

15.30 – 16.00 uur – Amberes entre nosotras + Siempre

Amberes entre nosotras en Siempre brengen samen verhalen over migratie en roots in zowel Spaans als Nederlands. Interactiviteit op een coronaproof manier verzekerd!

 

16.10 – 16.20 uur- Ietstof

ietStofvzw  en Cultureel OC Merksemdok maken samen een magische show, door jong en oud. Kinderen uit de buurt creëren samen met ontwerpers van Ietstof en ervaren naaisters uit de buurt hun eigen collectie. Blauw is daarbij de rode draad.  #AllWithLove #alleskomtsnor

 

16.30 – 17.00 uur – Kleurenpalet (IC)

Kleurenpalet laat je proeven van al het moois dat Rusland te bieden heeft. Kom mee genieten van dans, zang en authentieke klederdracht.

 

17.00 – 17.15 uur – Amorika

Amorika is een spaanstalig collectief dat jou zal wegblazen met Afro-Peruaanse dans op het betoverende ritme van een Cajon.

 

17.20 – 17.30 uur – Gambelant

It’s called fashion, darling! Kom een kijkje nemen in de kleerkast van enkele Gambiaanse vrouwen en ontdek de authentieke maar eigentijdse klederdracht.

 

17.30 – 18.00 uur – Yamen Martini, Stephen Scharmin & AkB

Trompettist Yamen Martini en percussionist Stephen Scharmin nodigen AkB, een creatieve duizendpoot uit Antwerpen, uit. AkB producet, zingt, acteert en rapt. Een tijd terug stelde hij zijn 2e EP voor: “Believing!”(Voor altijd)